2013. június 2., vasárnap

"Pacsi"

Pozitív visszajelzéseket kaptam a videókkal kapcsolatban,így úgy döntöttünk a fiúkkal,hogy megpróbálunk egy amatőr sorozatot indítani,amivel talán kicsit segítünk tájékozódni mindenkinek a trükkök világában.
Próbálok majd valami értelmes sorrendet felállítani,logikát keresni a dolgokban...Kérdezni,kijavítani,beleszólni ÉR!Szóval csak nyugodtan adjatok hangot kérdéseiteknek,problémáitoknak.(igen,igen,Álmostól és Kextől is lehet olvadozni hangosan... :D )
Arra gondoltam,hogy a sorozat első része legyen a legalapabb alap móka,amit még a legnyomibb kutyuskák is legalább egyszer maguktól megpróbálnak.(Az egyetlen dolog volt,amit a dog kanunk tudott...)
Tulajdonképpen itt nincs másról szó,minthogy elővesszük ebünk egyik ösztönét.A kaparást.Eszébe juttatjuk,hogy a mancsa nem csak sétálni jó,hanem segédeszközként is funkcionálhat.
Tehát
PACSI
1: egy jutalomfalatot az öklömbe rejtek,majd a kutya orra elé rakom az öklöm.Innentől várjuk,hogy a kutya próbálkozzon a falat megszerzésével.Először általában nyaldossák a kezet,van,amelyikük megpróbálja kirágni a falatot (ha brutálisan,úgymond lerágomakarod-stílusban próbálkozik,ezzel fájdalmat okozva,természetesen állítsuk le,szóljunk rá ).Hosszabb-rövidebb idő után valószínűleg meg fogja próbálni "kikaparni" a falatot.Amint emeli a mancsát,egyből mehet a klikk és nyílhat a tenyér.Ha nagyon nem akar megvilágosodni az eb,én lejjebb szoktam rakni az öklöm és közelebb a mancsához.Akár a földre és kicsit a mancsához is érek.Az sem baj,ha elsőre csak azért emeli a mancsát,hogy elhúzza a kezem útjából.Ismétléssel összeköti.
2: Ha már érti,hogy a mancsát kell mozdítania,finomítsunk a dolgon,érintse is meg a kezünket,akkor kapja a falatot.
3: Ezután elhagyhatjuk a kezünkből a falatot,elég,ha a klikk után nyúlunk érte és adjuk oda ebünknek.Ezzel rávezetjük,hogy nem csak a konkrét kajára kell csapni.
4: Kössük hozzá a parancsszót,majd élvezzük,hogy kiskutyánk tud pacsit adni! :)
Tipp: Próbáljuk meg egy mancsot használni. ;)
"Pacsi!"
És akkor menjünk tovább ezen az úton,és legyen értelme,hogy az előbb azt írtam,próbáljuk az egyik mancsára redukálni a feladatot
Íme,a VÁLTOTT LÁBAS PACSI
Gyakorlatilag ugyanazok a lépések,mint a pacsinál.Az elején természetesen az eddig bevált mancsát fogja adogatni,kicsit célozzunk a másik mancsára,érintsük meg akár.Majd ugyanúgy,finoman építsük fel ezzel a lábával is.
Ha már adogatja rendesen,ugyanúgy kössünk hozzá egy parancsszót.Nekem a két vezényszóm a "Pacsi" és a "Másik".Természetesen bármi lehet.Van,aki csak a két kezét külön használva tesz különbséget a két mancs között,én viszont a két külön szóban bízom. :)
A végén pedig összerakhatjuk a két mancs munkáját,és már meg is van a váltott pacsink. :)
váltott lábas pacsi
A pacsiból egyébként rengeteg jó dolgot ki lehet hozni.Pacsizhat az eb a térdre,a sarokra,de a pacsiból alakítjuk ki a spanyol lépést,vagy az "adj egy 5öst" és az integetést is!
pacsivariánsok

Köszönöm a folyamat bemutatását Kexnek és a nehezebb trükköket Álmosnak!
Ne feledjétek,just for fun! ;)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése