2013. május 20., hétfő

Okos Kutya Program újtratölve







Mint azt a rendszeres követők tudhatják,volt nekem,nekünk ez az Okos Kutya Program nevezetű kis mókázás egy maroknyi hősies önkéntessel és a győri menhely gazdikereső kutyáival.
Azt már kevesebben tudják,hogy bizonyos problémák,személyes hangvételű dolgok miatt ez abbamaradt.
Azonban egy bizonyos személy kedves kérésére nyomtam egy restartot és most utoljára nekifutok még egyszer.Az illetőtől azóta is sok szeretetet és figyelmet,segítséget kapunk,másik oldalról vannak fenntartásaim,de hát...majd meglátjuk,mit hozunk ki ebből a történetből.Kezdetét vette tehát az újabb önkéntes csapat összeboronálása.Bíztam benne,hogy legalább egy-két személyt lázba hoz és venné a fáradtságot,hogy kijárjon kutyázni.
Nos kérem,6 remek önkéntessel örvendeztetett meg az ég így kezdetnek és remélem,hogy számunk csak nőni fog!Nekik nagyon szépen köszönöm,hogy elindultak velem az úton,remélem,kitartanak velem a végéig. :)
A Csapat :)
Komolyan,el vagyok ájulva.Nagyon tetszik az optimizmusuk,a kutyához való állásuk,meg úgy alapból minden,hogy lelkesek és ügyesek is egyben. :)
Na de nem ömlengek tovább,bemutatom az OKP lényegét,az ebulóinkat :
Mózes

Fiatal,aktív,nagy testű boxer keverék kan kutya.Emberekkel nagyon kedves,ám a kutyákkal már válogatós.Már ha rá van hagyva. :) Ő már túlvan pár edzésen, és mondhatom,talán most kezd neki leesni,hogy mit is szeretnénk tőle.A legutóbbi edzésen már gyönyörűen figyelt az Önkéntesére.Láb mellett sétál,ül és fekszik is. :)








Bozont

Középkorú,közepes testű,édes kedves kis tibeti terrier jellegű kan kutyus.Hát ő tipikusan az álomkutya kategória.Egyszerű a vele való élet.Készségesen elfogadja a jutalomfalatot,de akár leül,vagy lefekszik érte.A köztes időben pedig szívesen sétálgat önkéntese lába mellett. :)
Így néz ki teljes szőrben

Ám hála a gondoskodásnak,mára már nyárias frizurát kapott.Szerintem mindenhogy cuki. :)


Bozontról készült egy rövid videó is,első edzésén ilyen okosan megtanult ülni.
Bozont ültetés


Balhé

Balhé egy 3-4 évesnek mondott,közepes termetű foltos keverék kan kutya.Őszintén szólva,ismeretlenül a neve hallatán egy mérettel kisebbé vált a gyomrom és extrán készültem rá...Ám Balhé csodálatosan dolgozik.A kutyákra rá sem bagózik,csak az önkéntesére figyel,szépen,higgadtan dolgozik.Egy új feladatnál egy rossz szava nincs,amíg önkéntese rávezeti a dologra,majd miután megértette,legközelebb már kapásból csinálja.Ez a kutya munkára termett,én azt mondom.Kíváncsi vagyok,mi jön még ki belőle.



Balhé első edzésén az ültetés
Balhé ültetés
A pihenőidőket pedig így tölti a legszívesebben :)

Rufus

Rufus fiatal,temperamentumos,közepes méretű kan kutya.Okos,tanulékony,ám igazi ösztönlény,ha olyan lábbal kel fel,akkor nem túl együttműködő.Na nem rosszindulatú,csak nem foglalkozik a dolgokkal. :) Máskor meg mint egy kisangyal,a csoport éltanulója.Már több edzésen vett részt önkéntesével korábban. 






Hajnal

Hajnal 5 év körülinek mondott,nagytestű,talán német juhászkutya,belga,vagy valami ilyesmi keverék szuka kutya.Számomrra a csoportból kinézetre ő "A" kutya.Gyönyörű!nagyon jó agyú kislány,határozott kézben szépen dolgozik.Ám munkás kutya,egy percig sem hagyja elbambulni önkéntesét,mert egyből észreveszi a figyelem lankadtát és olyankor máris kiszáll a melóból valamilyen úton-módon.Izgalmas a vele való munka.Jó kutya!



























Nos hát,ők a megújult OKP.A büszkeségeim. :)
Természetesen mindig szeretettel látjuk az új jelentkezőket is! ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése